post

Средната стойност на поръчка от онлайн ритейлъра eBag надвишава 130 лв.

 

Рекордно увеличение на търсенето на услугата онлайн пазаруване на хранителни продукти и стоки за дома, отчитат от eBag за първото тримесечие на 2024 г. В сравнение със същия период на предходната година увеличението е с 44%, като онлайн ритейлъра реализира продажби в размер на 27 милиона лева. „Услугата набира все повече популярност и одобрение сред потребителите, като можем да кажем, че голяма част от клиентите трайно изместват седмичния си пазар онлайн“, коментира Иван Александров, основател и изпълнителен директор на eBag. За този период 37 000 домакинства са поръчвали продукти през платформата с доставка „до врата“, което е ново постижение за компанията. Средната стойност на поръчката на продукти от онлайн ритейлъра за първото тримесечие на годината надвишава 130 лв.

За периода исторически висок е и показателят за клиентска удовлетвореност (NPS-93), което показва, че българската компания се отличава в изпълнението на очакванията на потребителите и доставя повече от удовлетворяващо преживяване при пазаруване. Този показател отразява и лоялността на клиентите и има значителен ефект за растежа на eBag на пазара.

Плановете на компанията са посветени на иновации и непрекъснато усъвършенстване, като от eBag гарантират на клиентите си достъп до широко разнообразие от портфолио на продукти – пресни плодове и зеленчуци, основни продукти в кухнята и всекидневието. В момента успешно завършва и интеграцията на умна поточна линия, която разпределя поръчките спрямо приоритетите на склада и буферира поръчки за по-късни часове, като изпраща на точно определени места различните части от поръчката, за да може най-ефективно да бъдат пакетирани. По този начин eBag постоянно увеличава капацитета на склада си и обема на дневните поръчки, които успешно оставя до домовете на клиентите на услугата. В амбициозната годишна програма на компанията влизат непрестанно допълване и подобряване на портфолиото от продукти, както и роботизиран пикинг за стоки, за да отговори на променящите се нужди на потребителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *