post

Осем нови свежи български подправки стават част от българската собствена марка продукти на Kaufland България „Брей!“. Така към досега съществуващите на пазара магданоз и копър „Брей!“, вече ще могат бъдат намерени още босилек, девесил, джоджен, кервиз, мащерка, мента, риган и розмарин. Продуктите са с гарантиран произход и завишен контрол на качеството, с което отговарят едновременно на високите стандарти на лидера в ритейла и на стремежа за подкрепа на българското производство. Всички подправки под марката „Брей!“ преминават многостепенни тестове и лабораторни анализи по цялата верига – от полето до рафта, включително и тестове за над 700 пестицида. Те се доставят в магазинната мрежа по линия на уникалните Договори за предварително изкупуване на селскостопанска продукция на Kaufland България и се отглеждат в района на с. Ягодово (Пловдивско). Качеството на всеки продукт „Брей!“, включително и на новите подправки, е стриктно контролирано и чрез международните сертификати GLOBAL G.A.P и GRASP.

„Интересът на българските потребители към родна продукция, както и подчертаното търсене на типични за нашата национална кухня подправки, са в основата на решението да разширим асортимента на „Брей!“ с осем нови свежи подправки. Плановете ни са да изкупим и реализираме 500 000 бр. български свежи подправки до края на 2024 г. “, това каза по време на представянето на новия асортимент Иван Иванов, „Ръководител плодове, зеленчуци и цветя“ в Kaufland България. По данни на компанията, интересът към магданоз и копър от собствената марка „Брей!“ през 2023 г. е съответно 500% и 2000% по-голям, отколкото към други марки от същия вид свежи подправки, продавани във веригата в цялата страна. „Това е категорично доказателство за доверието на нашите клиенти към марката и най-вече към усилията ни да гарантираме качествен продукт на достъпна цена“, подчерта още той. 

С новите свежи подправки пълната гама продукти от собствената българска марка „Брей!“ на Kaufland вече наброява 150 артикула. Най-характерно за тази линия са завишеният качествен контрол и независимата сертификация по цялата верига – от почвата до рафта.

Едно от най-важните неща, свързани с подправките, е техният произход. Всички подправки и билки директно се влияят от характеристиките на почвата, в която се отглеждат, затова искам да поздравя Kaufland, че с новата марка гарантира именно произхода на подправките“, това изтъкна Ивайло Коевски, гл. технолог и експерт по подправките. Той подчерта, че освен за подобряване на вкусовите характеристики на храната, подправките имат допълнителни полезни качества, което ги прави съвсем близки до билките. Овкусяването на храната с подправки подпомага стомашно-чревния тракт и благоприятства въздействието върху перисталтиката. Колкото повече подправки се научите да използвате, толкова по-добре“, категоричен е експертът.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *