post

Туниките са обичани от почти всички жени, но за дамите с по-едри форми тези дрехи се превърнаха в истинско спасение. Благодарение на огромния брой стилове, цветове и материали, всяка жена ще може да намери най-подходящия за себе си.

Класа и величие с дамски туники в големи размери

Елегантните туники в големи размери не ограничават движението, скриват недостатъците на фигурата и позволяват на жената да изглежда стилно.

Специфика

Туниката първоначално е била облеклото на древните римляни. Носели са я както жени, така и мъже. По-късно този тип облекло става изключително дамско. Съвременните туники се различават от древните дрехи, но също така се характеризират с:

  • свободно изрязване. Туниката се различава от другите видове облекло с голяма просторност;
  • без разрез отпред, туниката се облича през главата. Въпреки че днес можете да намерите модели, които са закопчани или вързани с широк колан;
  • ръкавът на ризата може да бъде с различна дължина и кройка.

Днес се предлагат модели с различни дължини, въпреки че тези до средата на бедрото са по-често срещани. Огромната популярност на такова облекло се дължи на неговата гъвкавост. Туниката може да се комбинира с почти всички елементи от основното облекло.

Как да изберем

Когато избирате дамска туника, трябва да вземете предвид особеностите на физиката. Туника със средна дължина със свободна кройка ще ви помогне да скриете допълнителни сантиметри в талията. Ако нямате оплаквания от собствената си талия, но бедрата са малко широки, по-добре е да допълните туниката с тънък колан. В резултат на това талията ще бъде подчертана, а вниманието ще бъде отклонено от бедрата.

Не само кройката, но и цветът на туниката може да коригира фигурата. По-едрите жени е добре да не носят прекалено ярки неща с голям флорален принт. Изберете туника с вертикален принт, в този модел всяко момиче изглежда по-стройно и по-високо.

Какви грешки трябва да се избягват

Пълните момичета трябва да помнят, че туниката трябва да е достатъчно дълга, за да покрива задните части. Само в този случай можете да постигнете желания ефект и да скриете недостатъците на фигурата.
Не е много подходящ за понички и тънки туники от шифон или други леки прозрачни материали. Изключение може да бъде свободна туника с подплата от непрозрачна плътна тъкан.
Пълните ръце ще помогнат да се скрие ръкава “прилеп”, но дължината на три четвърти е по-добре да се откаже. Този ръкав ще направи ръката визуално още по-къса и по-пълна.

Модни тенденции

Съвременните дизайнери предлагат разнообразие от модели туники. При създаването им те комбинират няколко текстури. Едно нещо може да комбинира вълна и памук, кожа, коприна. Ако сме свикнали да разглеждаме туниката като облекло за свободното време и плажа, дизайнерите предлагат да я носите в офиса, за сутрешно бягане и дори за парти.

С какво да я облечем

Туниката се съчетава с много неща. По-лесно е да се каже с какво не е подходяща – туниката не трябва да се носи с дълги широки поли.
За да създадете ежедневен комплект, не се колебайте да комбинирате туника с тесни панталони с различна дължина, дънки, чорапогащи или клинове. Топли туники могат да се носят върху панталони или вталени ризи. За пътуване до офиса туника може да се носи с тясна пола-молив.
Обувките се избират въз основа на цялостния стил на комплекта. Лека и елегантна туника в романтичен стил може да бъде допълнена от елегантни обувки на висок ток. А за разходки из града удобните обувки с дебели подметки са по-добри.

Стилни изображения

Летните туники от леки материи, събрани на ластик около талията, ще бъдат чудесен вариант за разходка, романтична вечеря или среща с приятели. Този модел ще подчертае талията, но ще скрие корема и широките бедра. За да изглежда образът стилен, носете гладки туники с плътен цвят.
Този сезон са популярни туники в етнически стил. Завършени с ресни или бродерия с ориенталски мотиви, те ще бъдат чудесен вариант за всеки празник. Могат да се носят с права скъсена пола и обувки на висок ток. Също така, тази туника върви добре с къси панталони.

Ако решите да носите клин, туниката трябва да бъде избрана без излишна декорация. Меките тънки тъкани ви позволяват да създавате модели, които не придават обем, а напротив, скриват формите и сякаш ги изглаждат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *