post

 

Всички сме запознати със стенния климатик, той е доста обичайна гледка, тъй като са доста добра алтернатива на всички други начини на отопление и изстудяване на едно помещение. Като алтернатива на стенните климатици, има и подови видове, които не заемат толкова място, топлят по-добре, и изискват доста по-малко поддръжка от стенните климатици.

Кое е по-добре – стенни или подови климатици

Тъй като всяка история има две страни, в този текст ще направим сравнение между двата вида, за да ви помогнем да направите правилен избор спрямо вашите нужди и тези на вашето семейство. Реално, 3 основни фактори, които правят един климатик добър – ефективност, консумация и удобство на ползване.

За и против стенните

Стенните климатици са стандарт, те се монтират високо, близо до тавана, като там са достатъчно добре разположени, за да охлаждат и затоплят помещението добре. Проблема с тази позиция, е че при опит за затопляне, топлия въздух остава горе, докато студения остава ниско, за това и много хора усещат краката си студени през зимата.

Добрата новина, е че има инвертнорни стенни климатици, които са изключително ефикасни и енергоспестовни. Един недостатък, е че стенните климатици са неудобни за ползване в помещения с наклонени стени или ниски тавани, както и, че са значително ограничени в позиционирането си, особено ако става дума за монтажа им в спалня.

За и против подовите

При подовите климатици се наблюдава изключителна ефективност при затопляне, което е в контраст със стенните, които се затрудняват. Благодарение на тяхното позициониран, което е ниско до пода, те могат за доста кратко време, да затоплят една средна по размер стая.

Недостатък на тази ниска позиция, е че тя се влияе изключително много от пространството и позицията на мебелите. Ако пред него, в близките 2 метра, има мебел, легло или нещо други, то неговата струя ще бъде нарушена и ефективността ще е намалена.

Той спестява място на стената, но тъй като се намира долу ниско, трябва да се внимава с подредбата на мебелите в помещението. Ако интериорния ви дизайн го позволява, е желателно пред климатика да няма нищо, за да може той по-ефикасно да затопли вашето помещение.

Заключение

Истината, е че и двата климатика са доста добър начин за създаване на изкуствен климат в един дом или офис. Стенните са доста по-гъвкави и са много добри в изстудяването, докато стенните са невероятни в затоплянето, но пък не чак толкова ефикасни при изстудяването.

Каквото и да изберете, ще се зарадвате да разберете, че Eclima.bg са едни от малкото доставчици на подови климатици в страната, без излишно оскъпяване, и с гаранция + безплатен монтаж.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *