post

Покер играта е една от най-любимите на играчите по цял свят. Освен забавление и печалби, тя може да доведе до вдъхновяващи личностни ползи. Ето някои от тях.

Усъвършенстване на математическите умения

Няма съмнение, че покерът подобрява вашите математически умения, но не по стандартния начин 1 + 1 = 2. Когато играете редовно, се научавате да определяте шансовете на играта в главата си. Тук говорим за проценти и как те се подреждат по отношение на картите в ръката ви.

Може да изглежда без жизненоважно значение, но в действителност определянето на шансовете по този начин е доста полезно умение, особено когато става въпрос за вземане на големи решения.

Приемане на загубите

Да се ​​научиш да бъдеш добър губещ е нещо, което е изключително важно в покера и живота като цяло. Всеки добър покер играч знае, че ще загуби голяма част от ръцете, които играе. Но той също така знае, че това е абсолютно необходимо, за да подобри уменията си.

Професионалистът вижда всяка загуба като възможност да се научи и следователно да намали шансовете грешката да се повтори. Точно така – да се научиш да бъдеш добър губещ наистина има своите предимства, убедени са от http://poker-igrach.com/.

Намалява се рискът от болестта на Алцхаймер

Известно е, че болестта на Алцхаймер е невродегенеративно разстройство, което има генетично предразположение и към момента не е познато лечение за нея. Това обаче може да бъде предотвратено с определени когнитивни спортове и покерът е един от тях.

Проучванията показват, че играта на покер всъщност може да намали шансовете ви за развитие на свързани с мозъка заболявания като Алцхаймер с над 50 процента.

Урок по търпение

Играта на покер изисква много търпение. Преди да вземе окончателното решение, играчът трябва задълбочено да анализира ситуацията и след това да реши. Това може да помогне на играча да вземе по-добро решение, което ще му донесе печалба в дългосрочен план.

Контролиране на емоциите

Вашите емоции често са причина за ненужни проблеми и затова покер играчите работят толкова много, за да ги държат под контрол. Може би си мислите, че говорим за запазване на каменно лице, за да не издадете намеренията си. Макар че това със сигурност е добро умение, то не е и единствената причина да контролирате емоциите си на масата.

Вземането на решения въз основа на интуицията е лошо, както и вземането на решение въз основа на това как се чувствате относно дадена ситуация или противник. Покер играчът научава много бързо, че ако иска да постигне успех, трябва да държи своя океан от емоции под контрол.

Управление на парите

Ясно е, че покерът е игра на пари. Независимо дали играете за чипове или за действителни пари, печалбата е важна, нали?

Но печеленето на пари в покера изисква страхотни умения за управление на парите, за да можете да защитите бюджета си и да не вземате необмислени решения, които застрашават мястото ви в играта. Всъщност покер играчите често влизат в игра с мисъл за бюджета и си поставят ограничения за залагане. Те правят това, знаейки, че колкото и привлекателен да изглежда залогът, няма нужда от излишни рискове.

Едва ли е нужно да обясняваме защо това е доста добро житейско умение.

Подобряване на фокуса

По отношение на играта на покер, едно от най-важните умения, от които се нуждаете, е концентрацията. Най-важното е да се съсредоточите върху детайлите, както и върху опонентите си.

Освен това трябва да обърнете внимание на движенията на тялото и мимиката на останалите хора. Това ще ви помогне да получите по-добра представа за техните ходове, което ще ви помогне да ги победите.

По-добра памет

Друго голямо предимство на играта на покер е, че помага за значително подобряване на паметта ви.

С други думи, това начинание ви дава възможност да развиете разумен подход, когато става въпрос за решаване на проблеми. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *