post

Град Мелник е известен в цял свят и присъства във всички световни енциклопедии на виното. За трета поредна година от 14 до 17 февруари 2019 г, винарските изби от региона на Мелник ще отпразнуват празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан, пише agro.bg. Традиционно зарязване на лозята, турове на винарните, дегустации, фокус върху местната култура и фолклор и разбира се – местните вино и храна, очакват посетителите на тазгодишното издание. Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник.

За улеснение на посетителите организаторите са направили карта Винени Маршрути Мелник. На нея са изобразени винарните, отворени за посещения, и винените проекти в Мелнишкия край, както и основните исторически, културни, природни и религиозни забележителности в региона.

В седмицата преди Трифон Зарезан (09-10.02.2019г.) се провежда  Фестивалът на Мелнишкото вино „Златен Грозд“ в гр. Мелник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *