post

През март каналът 24Kitchen е подготвил редица интересни заглавия.

Средиземноморски рецепти с 5 съставки от Джейми
Премиера: 4 март 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 13:00 ч.

„Средиземноморски рецепти с 5 съставки от Джейми” е новата телевизионна поредица, изпълнена с лесни, вкусни и достъпни рецепти, които използват само пет обикновени съставки. И за да се издигне всичко на още по-високо кулинарно ниво, вкусовете са вдъхновени от Средиземноморието.

За пореден път Джейми е сътворил същинска магия и е създал хитри рецепти за спестяване на време и ресурси, които използват оптимални комбинации от съставки, аромати и вкусове, за да е сигурно, че с минимално усилие ще получим качествена храна на масата. И всичко това – без да се налага да правим дълъг списък с покупки или да се затрупваме със съдове за миене.

Гледайте как Джейми черпи вдъхновение от различни кухни, а след това го пренася у дома и създава прости рецепти със съставки, които можете да купите съвсем лесно. Това е свежо, вълнуващо и икономично готвене за всеки, без значение дали ви липсва време, дали сте начинаещ готвач или просто нямате вдъхновение – ще се пренесете в прекрасното Средиземноморие.

 Copyright MMXXIII CORNELIA STREET PRODUCTIONS


Copyright MMXXIII CORNELIA STREET PRODUCTIONS

Ирландското пътешествие на Джулия Брадбъри
Премиера: 13 март 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Джулия Брадбъри, най-добрата телевизионна пътешественичка, се завръща в родината си и изследва пейзажа, историята и културата на една от най-красивите страни на света. Джулия се разхожда из емблематичните ирландски маршрути от планините Уиклоу до Пътя на великаните и Скалите на Мохер, като дава на зрителите възможност да се запознаят отблизо с тези спиращи дъха места.

Ирландия е също така страна на отличаващи се характери и Джулия се среща с мъжете и жените, които изкарват прехраната си и живеят сред тази красота. Ирландският пейзаж е обгърнат и от митове и легенди, както и от бурна история – от древните крепости и средновековните абатства, през „Пътя на глада“, до историческите градове – миналото е навсякъде. Джулия ще посети тези мистични места и ще изследва техните тайни. Ирландия е създала литература, изкуство и музика, които са развълнували целия свят, и Джулия ще опознае и това по време на тази дълга разходка из сърцето на местния пейзаж и душевност.

© COBRA CHICKS 2023

© COBRA
CHICKS 2023

Давид Скоко: Мотор, вино и храна, сезон 1
Премиера: 21 март 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

В деветте епизода на този кулинарен пътепис готвачът Давид Скоко ни повежда на приключение из Хърватия, за да посети някои от най-известните местни винопроизводители – от Славония и Бараня, Загорие и Плешивица, през Задар, Крък и Пелешац, до неизбежно – Истрия. Интересната комбинация от документална и същевременно забавна поредица включва гастрономия, енология, елементи на пътепис. Всичко това е подправено с автентичния чар и спонтанност на един от най-успешните готвачи от района, Давид Скоко, потомък на рибарска фамилия. По време на пътуването си той разкрива местните странности, както и колоритни истории за най-успешните винарски проекти в Хърватия. И заедно с това – той готви, като използва местни съставки за интересните ястия, които приготвя на своята очарователна преносима печка на дърва.

 Projucer 2023

Projucer 2023

Кулинарните маршрути на Южна Африка, сезон 2
Премиера: 22 март 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

„Кулинарните маршрути на Южна Африка“ е предаване, което разказва както за разнообразните жители и впечатляващите пейзажи на страната, така и за нейната еклектична кухня.

Отправяме се на пътешествие из забележителните региони на Южна Африка – през пустини, крайбрежия и планини, за да завършим в модерния, оживен град Йоханесбург. С родения в Южна Африка шеф-готвач Уорън Мендес като наш водач ще изследваме ценни рецепти и уникални вкусове, а чрез храната ще открием истории за страната и нейните хора. Малко са местата, в които има толкова силно и същевременно разнообразно културно влияние върху кулинарията – невероятна индийска кухня в Дърбан, силно малайзийско присъствие в Кейптаун, обилна холандска и немска традиционна кухня и, разбира се, очарователна местна култура на хранене.

Тази поредица от 10 части, посветена на храната, е непринудено, хумористично и честно изследване на страната чрез пътуване, културни преживявания и рецепти. Тя не е посветена само на готвачите, а и на онези производители и майстори, които хранят южноафриканците всеки ден. И за да допълним вкусните теми на епизодите, всички наши истории се развиват на фона на невероятни пейзажи, които са истинска наслада за очите.

 PLIMSOLL PRODUCTIONS

PLIMSOLL PRODUCTIONS

Историите на Маркъс Уеринг от кухнята в градината, сезон 1
Премиера: 18 март 2024 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Маркъс Уеринг, изключителен готвач, успешен ресторантьор и работохолик, се оттегля от неспирния си график и прекарва повече време сред природата в своето малко имение в Източен Съсекс.

Маркъс е прекарал целия си живот в кухнята, готвейки храна и измисляйки нови рецепти. Но сега иска да научи как се произвежда храната, която е водеща през целия му живот. Той иска да разруши бариерите между фермерството и кухнята, като се потопи в изучаването на това откъде идват продуктите, как растат, какви са различните методи на производство и – най-важното – какво влияе на вкуса на храната ни.
Той ще пътува из цялата страна и ще посещава най-добрите британски производители, фермери и градинари, като всеки един от тях ще му дава насоки и вдъхновение, които да пренесе в своята зеленчукова градина. Жаждата за учене на Маркъс е огромна. Той ще посещава широк кръг от експерти – от производители на ябълки до производители на кобури. Ще търси идеалните овце, прасета, патици и пилета, които да въведе в своето новосъздадено малко стопанство, докато научава за особеностите на перфектния компост и тайните на зимното засаждане.

Но той не започва от нулата – малкото му стопанство вече е пълно с природни дарове. Има изградена зеленчукова градина, стара ябълкова градина, няколко пчелни кошера и дори доста разнебитен кокошарник. Основите са налице, но тази година Маркъс иска да се впусне във фермерския живот, да се грижи за тази градина и да я разширява и разнообразява. Надява се, че това е пътуване, което ще го свърже отново с природата и естествените жизнени цикли, както и с местната общност. И той има късмет – неговото малко стопанство се намира в район, благословен със запалена общност от градинари и производители, хора, с които ще установи стабилно приятелство, докато те му помагат и го напътстват през първия му сезон като производител, споделяйки съвети, специфични местни тънкости и продукти в процеса на работа. Това е нов вид приятелство за Маркъс, основано на споделянето на естествените дарове на природата и знанията, които идват с тях.

Вдъхновен от нови приятели и производители, Маркъс ще приготви вкусни ястия, които показват най-доброто от британските продукти – от прекрасни летни салати, които събуждат радостта от разцъфналата зеленчукова градина, до уникален обрат в традиционното печено месо с помощта на рядка порода говеждо „Лонгхорн“. Той ще приготви и някои по-прости ястия, като демонстрира любимите си начини за използване на излишъка от градината. Туршии от ревен, сладка от сливи и сос от хрян се приготвят на партиди. Тъй като е радетел за производство и готвене без отпадъци, хладилникът на местната общност се обогатява, тъй като страстта му към готвенето и производството често надхвърля нуждите на семейството му.

В течение на поредицата откритията на Маркъс ще му помогнат да разшири и разнообрази градината си, ще го информират и вдъхновят за готвенето и ще развият таланта му на готвач.

 PLIMSOLL PRODUCTIONS

PLIMSOLL PRODUCTIONS

Историите на Маркъс Уеринг от кухнята в градината, сезон 2
Премиера: 25 март 2024 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Завръщайки се с втори сезон, Маркъс Уеринг, изключителен готвач, успешен ресторантьор, работохолик и вече утвърден малък предприемач, засилва амбициите и плановете си в своята градина в Източен Съсекс. Той прекарва все повече време далеч от горещината на ресторантската кухня – в градината си и полетата наоколо.

През изминалата година е постигнал много напредък, но и няколко неуспеха и сега иска наистина да се задълбочи във възможностите, които земята му може да предложи – от разширяване на разнообразието от продукти, отглеждани в градината му, до животните, които пасат из полетата му – Маркъс знае, че може много повече и има какво още да научи.

Градината му процъфтява, както и пилетата, прасетата, дългокосместите крави и овцете „Лонк“, които Маркъс отглежда в малкото стопанство от миналата година. Но винаги има място за още и той има големи планове да въведе още по-голямо разнообразие от животни и продукти във фермата – от гъски до прасенца, както и много повече култури, дървета и дори уред за опушване.

Той ще посети голям брой местни производители, фермери и земеделци, тъй като намира корените си все по-силно в общността, разчита на нови приятели за споделени знания и подкрепа, както и е готов да помага, където може. Изследва невероятното разнообразие от продукти на прага на дома си – от домати и тикви до дини, отгледани в Кент.

Добрата храна е в основата на всичко, което Маркъс прави. След като е прекарал години в професионални кухни, разработвайки рецепти, винаги се е спирал на вкуса и иска да продължи да преодолява бариерите между земеделието и кухнята. Научава откъде идва храната, как расте, какви са различните методи на производство и най-важното – какво влияе на вкуса ѝ.

Вдъхновен от съставките от своята ферма и извън нея, Маркъс ще приготви невероятни ястия, които показват най-доброто от британските продукти – от вегетариански барбекюта, които празнуват даровете на неговата градина, до впечатляващи говежди ребра за специална трапеза. Освен това той ще консервира излишните продукти в конфитюри, туршии, сиропи и дори вкусни масла.

По време на поредицата Маркъс ще продължи да научава, че да имаш малко стопанство означава много труд, но и невероятна възвръщаемост под формата на приятелства и, разбира се, страхотна храна.

 © Studio Ramsay Global & All3Media International


© Studio Ramsay Global & All3Media International

Бъдещите кулинарни звезди на Гордън Рамзи, сезон 2
Премиера: 25 март 2024 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 21:00 ч.

Вторият сезон на „Бъдещите кулинарни звезди на Гордън Рамзи“ продължава с търсенето на най-вълнуващите и иновативни бизнес идеи в областта на храните и напитките. Гордън винаги е бил в челните редици на своя бранш и е подбрал 12 от най-добрите и перспективни предприемачи в Обединеното кралство, които ще се състезават, за да спечелят неговата инвестиция – невероятните 150 000 паунда от личните му пари.
Но за да имат шанс да спечелят наградата, която ще промени живота им, те трябва да докажат, че разполагат с всичко необходимо, за да си партнират с Гордън. В рамките на поредицата той изправя 12-те нови претенденти пред безмилостни предизвикателства, които имат за цел да изпитат характера и да покажат бизнес уменията им. Гордън не търси следващия главен готвач, а човек, с когото може да си партнира в бизнеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *