post

Живеем в прекрасно време – време на промяна и преосмисляне. Да, ако преди обществото се задоволяваше със стереотипите, днес 70% са се научили да мислят по-широко. Това важи и за възгледите за женската привлекателност.

Историята на изкуството помни дните, когато мъжете са били очаровани от пищните форми, а вие и аз си спомняме периода на мода за анорексична красота. И днес е прекрасното време, когато хората виждат красотата такава, каквато е, без да я обвързват с каноните и мненията на мнозинството.

Дрехи в големи размери – Тайната на правилния избор

Тайната на дамското облекло размер плюс
Първо, нека се занимаваме с терминологията. Може би сте свикнали да избирате “бойни размери” или “големи размери”, когато избирате облекло. Но грешните, груби термини водят до погрешно отношение. Те правят директен паралел на времената, когато безформени чанти и тоалети се шиеха за момичета по-големи от L, сякаш не от нашето време.

Професионалистите в модната индустрия се нуждаят от време, за да преосмислят и променят отношението и подхода си към големите рокли. Сега в цеховете на марките дрехите за жени с големи размери се наричат дрехи “+” или “plus size”. Там се подхожда с пълна отговорност. В края на краищата, да шиете рокля, която ще седи еднакво добре на слаби – това е лесно, но да проектирате модели, които правилно подчертават формата на буйните жени – задача за истинските ценители.

Как да изберем дрехи XL-XXXL?
Проблемът с кривите момичета е, че приравняват красотата си с красотата на моделите със стандартен размер. Спомням си един цитат: “Ако оценявате рибата за способността й да се катери по дърветата – тя винаги ще бъде подценявана.” Ето как е тук – трябва да вземете правилните насоки. И те са!
И не са само Ники Минаж и Ким Кардашиян, известни със своите скандални образи и необичайна фигура. Това са модни блогъри, които са успели да извадят перфектната формула за красота за фигурата си чрез опити и грешки. Те знаят точно какво да подчертаят, какво да скрият, къде да добавят цветове и акценти.

Етап 1
Идентифицирайте характеристиките на вашата фигура: плюсовете и минусите, отхвърлянето на стереотипите.

Стъпка 2
Намерете моден блогър или обществена фигура за вашия тип тяло. Те могат да вдъхновяват и намират улики.

Стъпка 3
Откажете се от евтините дрехи. Нискокачествените модели и материали са убийците на всяко изображение. Да, вие сте момиче с фигура – трябва да засилите изискванията за качеството на облеклото.

Стъпка 4
Размер до размер. Не бива да изпадате в крайности и да се опитвате да станете по-стройни, като купувате дрехи в по-малък размер. Особено когато става дума за поли и панталони. Това е умишлен провал. Можете да бъдете красиви тук и сега, в теглото си, с вашите форми.

Днес нашите дизайнери работят активно за създаване на линия дрехи за жени +. И в много отношения успяхме. Нека моделите не са толкова много, но това е доказано модели и печеливши кройки.

Искаме да направим света по-добро място, да дадем възможност на всяко момиче да се чувства красиво, уверено и желано. И макар че може да не гарантираме световен мир, можем поне да обещаем, че дрехите ни ще ни помагат да се усмихваме всеки път, когато се погледнем в огледалото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *