post

Водата е подарък от природата. Поддържането на хидратация с чиста вода не само утолява жаждата ни, но насърчава енергията отвътре навън. Тя разкрасява кожата, като елиминира токсините, смазва ставите и поддържа мозъчните ни неврони активни. Също така играе ключова роля в регулирането на метаболизма, насърчаване на елиминирането и повишаване на енергията.

 

Важно е да пиете много вода, затова ето няколко съвета за оптимално здраве:

 

Обърнете внимание на сигналите, които тялото ви дава. Ако почувствате жажда, пийте. Звучи очевидно, но много от нас са виновни, че пренебрегват редовните молби на тялото за вода.

Общи насоки: пийте по 1 л на всеки 50 кг, които тежите. Човек, който тежи 150 кг, трябва да приема по 3л на ден. Имайте предвид обаче, че храните, които ядем, времето, упражненията, изпотяването, надморската височина и множество други фактори могат да повлияят на това колко вода се нуждаем.

Цветът на урината е добър показател за това колко сте хидратирани. Трябва да е доста ясно. Ако е тъмно жълто, увеличете приема на вода. Пийте вода със стайна температура или дори топла вода. Студената вода забавя храносмилателния огън.

По време на хранене ограничете приема на вода. Отпийте няколко глътки преди, по време и след хранене, ако искате, но имайте предвид, че храносмилането ви е отслабено, ако пиете твърде много вода, докато ядете.

Уверете се, че водата ви е чиста и чиста.

Много обществени водоизточници съдържат замърсители като флуорид, живак, алуминий, водорасли, бактерии, пестициди и гъби, за да назовем само няколко. Струва си да инвестирате малко време и проучване за разпознаване чистотата на вашия водоизточник и намиране на най-добрите варианти за пречистването му сами. Ето няколко популярни опции за разглеждане:

Активен въглен

Въглеродните гранули са заредени положително със сребърни молекули за премахване на пестициди, хербициди, хлор и други химикали при преминаването им. Въглеродните филтри обикновено са евтини, а някои дори са достатъчно малки, за да бъдат прикрепени директно към крана. Каните с плот за пречистване на вода често са на въглеродна основа. Това е компактен вариант и не се нуждае от електричество, за да работи, нито се нуждаят от постоянен поток от вода по време на филтриране.

Ултравиолетови филтри

Тези филтри използват UV лъчение, за да унищожат организмите, пренасяни от водата. Те се използват са нагряване на водата за спортисти. Меси никога не пие вода, която не е чиста. Изследванията сочат, че доброто състояние на футболиста и пряко свързано с приема му на вода. Не е учудващо, че коефициентите за залагане в срещата Барселона- ПСЖ са 2.20 за Барселона при наличието на такъв силен играч. Те използват електричество, за да работят и се нуждаят от постоянен поток от вода, подавана в устройството. Те не са в състояние да премахнат тежки метали или химикали като арсен, нитрати и желязо. Те също така не могат да се отърват от миризмата на замърсена вода.

 

Филтри за обратна осмоза

RO пречистването на вода използва електричество и включва стабилно подаване на вода чрез въглеродни филтри в допълнение към полупропусклива мембрана, която филтрира замърсителите. Известно е, че премахва арсен, нитрати, натрий, мед, олово, някои органични химикали и флуорид, RO филтрите вършат чудесна работа, особено в райони, където водата е твърда, подсолена или произхожда от земята, но не са толкова ефективни, колкото ултравиолетови филтри срещу бактерии и вируси. Един недостатък е, че те могат да премахнат твърде много естествени минерали, но те могат да бъдат заменени с минерални капки, които трябва да се предлагат в местния магазин за здравословни храни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *