post

Изкуственият интелект превзема техниката от всички области на живота и едно интересно негово приложение е пазаруването на свежа, местна храна. Концепцията „от фермата до масата“ продължава да печели популярност, а Panasonic показа новаторска комбинация от тези две привидно полярни противоположности – услуга за мобилна доставка чрез камион с изкуствен интелект, подобна на камион за сладолед, който доставя местни плодове, зеленчуци и други хранителни продукти директно до дома, пише greentech.bg.

SPACe_C eMart е част от цяла палитра мобилни решения на име SPACe_C. Тази конкретна концепция не само доставя прясна продукция до прага на дома, но и поднася на потребителите точна информация за конкретните продукти, които купуват.

Мобилната услуга за доставка работи подобно на камион за сладолед, пътуващ през кварталите, за да улесни потребителите да си вземат хранителни стоки, да речем, на път от работа за вкъщи или пък точно преди да си приготвят вечерята. Всеки хранителен продукт е снабден с QR код, който носи информация за срока на годност, съдържание на ГМО, произход. Камионът разполага и с уникална хладилна кабина, която използва точен контрол на температурата и влажността за всеки вид храна, за да се осигури оптимална свежест. Високотехнологичните контролни системи и системи за проследяване на жизнения цикъл на храните се управляват от изкуствен интелект.

Общата цел на SPACe_C eMart е да доставя на потребителите свежи, местни и здравословни храни по ефективен начин.

bento box design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *