post

Освен поредната модна тенденция, здравословното хранене е също и нещо много важно за начина ни на живот, защото именно то ще ни осигури добър тонус, имунитет и дълголетие. И това не е просто реклама, а факт, доказан в множество научни проучвания и изследвания. Какво обаче ни е нужно в кухнята, за да се храним здравословно? Разбира се това са подходящите уреди, които можем да намерим във всеки голям магазин, но и сред обявите за битова техника в Базар БГ.

За да не се лутате напразно в многообразието им обаче, днес ще ви дадем някои насоки за подходящите за здравословно хранене кухненски уреди, като така ще ви насочим към точния избор и ще ви спестим излишни разходи с покупката на техника, която почти или въобще няма да използвате.

По традиция всяко семейство обича пържените храни. Те са част от ежедневието ни, любима както на малки, така и на големи, но за съжаление науката отрича ползата от тях и дори ги обявява за един от най-големите врагове на здравето ни. Това обаче може и да е относително, защото ако променим самата технология на приготвяне, пържените храни ще си остават толкова хрупкави и вкусни, но и ще бъдат далеч по-здравословни. Да, става въпрос за пържене с горещ въздух, което предлагат някои от модерните уреди на известни марки. То не само спестява употребата на мазнини и ги свежда до минимум, но и избягва неприятните миризми, от които след готвене трудно можем да се отървем в кухнята, както и свежда до минимум мръсните съдове. Уредите за пържене с горещ въздух са практични, лесни за почистване и удобни за поставяне в съдомиялна, което е благословия за всяка домакиня, а освен това храната, приготвена в тях, не губи ценните си качества, въпреки че си остава хрупкава и златиста, все едно е приготвена в стария тиган на баба от детските ни спомени.

Друга съвременна тенденция в здравословното готвене са уредите за бавно приготвяне на храна или т.нар. slow cooker, които както подсказва името, приготвят храната дълго време при ниски температури, като така успяват да запазят полезните й съставки и същевременно да сътворят едно кулинарно удоволствие за небцето. С тях лесно можете да планирате ежедневното си готвене, а семейството ви ще се наслади на наистина здравословни кулинарни шедьоври, без за това да е нужно да полагате кой знае какви усилия. Технологията на приготвяне на храната е елементарна и не е нужно специално обучение, за да се борави с уредите за бавно готвене. Освен това тези уреди са модерни и красиви на външен вид и ще паснат на всяка кухня, а благодарение на новите технологии, с тях лесно и удобно ще приготвите всяко ястие, без да опушите кухнята си и запазвайки ценните хранителни качества на продуктите в него.

И накрая, но съвсем не и на последно място трябва да посочим добре познатите ни уреди за готвене на пара, които също можем да причислим към тези, които трябва да използваме в ежедневието си, за да се нахраним наистина здравословно. Принципът на действие на тези уреди е ясен, но не си представяйте старата тенджера с приставка цедка, която сте виждали в детството си. съвременната кухненска техника претърпя огромна метаморфоза, както по отношение на технологиите, така и на използваните материали и когато изберете такъв уред за здравословно готвене, той не само ще е най-добрият ви помощник в кухнята, но и красива, елегантна и модерна добавка за футуристичното й излъчване.

Съвсем естествено когато става въпрос за модерна кухненска техника, всеки от вас си представя високите цени в хипермаркетите и това е отказало не един и двама от преминаването към здравословен начин на готвене, но вече има решение, тъй като в Bazar.bg ще намерите всичко, от което имате нужда, при това на приемлива цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *