post

Независимо от хранителния режим, биологичните храни са един интелигентен приоритет. Изборът на био продукти е ефективен избор за личното и планетарно здраве. Закупуването на биологично отгледани храни без вредни химикали, с повече хранителна стойност, богат вкус и несравними ползи е пряк вот за непосредствено здраве и надежда за бъдещето на идните поколения.

Ето топ 10 причини да изберете биологични храни днес:

1. Избягвате химикалите

Консумирането на биологично отглеждани храни е единственият начин да се избегне коктейла от химически отрови, присъстващи в храните, отглеждани в търговската мрежа. Повече от 600 активни химикала са регистрирани за селскостопанска употреба в САЩ, в размер на милиарди долари годишно. Средното приложение се равнява на около 16 килограма химически пестициди на човек всяка година.

Националната академия на науките в САЩ съобщава, че 90% от химическите вещества, приложени върху храните, не са тествани за дългосрочни последици за здравето, преди да бъдат счетени за “безопасни”.

2. Възползвате се от повече хранителни вещества

Биологично отглежданите храни имат повече хранителни вещества – витамини, минерали, ензими и микроелементи – отколкото комерсиално произведените храни, защото почвата се управлява и подхранва с устойчиви практики по отговорни стандарти.

Средно биологично отглежданите храни осигуряват: 21,1% повече желязо (в сравнение с конвенционалните); 27% повече витамин С; 29,3% повече магнезий; 13,6% повече фосфор.

3. Наслаждавате се на по-добър вкус

Опитайте! Органично отглежданите храни обикновено са по-добри на вкус, защото подхранваната, добре балансирана почва създава здрави, силни растения.

4. Избягвате ГМО

Генетично модифицираните организми (ГМО) заразяват хранителните ни доставки с тревожно темпо, което има отражение, надхвърлящо разбирането. Тъй като биологично отглежданата храна не може да бъде генетично модифицирана по никакъв начин, изборът на биологичен продукт е единственият начин да бъдете сигурни, че храните, които са били генетично обработени, остават извън вашата диета.

5. Избягвате хормони, антибиотици и лекарства в животинските продукти

Конвенционалното месо и млечни продукти са най-рисковите храни за замърсяване с вредни вещества. Повече от 90% от пестицидите, които американците консумират, се намират месните и млечни продукти.

По-голямата част от приема на пестициди идва от месо, птици, риба, яйца и млечни продукти, тъй като тези храни са високо в хранителната верига. Антибиотиците, лекарствата и хормоните на растежа също директно преминават в месото и млечни продукти. Фермерите дават на животните полови хормони и хормони на растежа, за да увеличат изкуствено количеството месо и мляко, без да се налага допълнително хранене. Хормоните, с които се хранят кравите, не могат да се разрушат дори при високи температури. Затова те остават в пълна форма и преминават директно в диетата на потребителя, когато се консумира месото.

6. Пазите нашите екосистеми

Биологичното земеделие подпомага екологичното хранене или земеделието в хармония с природата.

Опазването на почвата и сеитбообращението запазват здравето на земеделските земи, а химическата абстиненция запазва екосистемата.

7. Намалявате замърсяването и защитавате водата и почвата

Земеделските химикали, пестицидите и торовете замърсяват нашата околна среда, отравяйки скъпоценните ни води и унищожавайки стойността на плодородната земеделска земя. Сертифицираните биологични стандарти не позволяват употребата на токсични химикали в земеделието и изискват отговорно управление на здравословна почва и биоразнообразие.

8. Запазване на селскостопанското разнообразие

Бързата загуба на видовете, които се срещат днес, е основна грижа за околната среда. Смята се, че 75% от генетичното разнообразие на селскостопанските култури е загубено през миналия век.

Повечето конвенционални храни също така са изключително хибридизирани, за да произвеждат големи, привлекателни екземпляри, вместо различни местни щамове. Многообразието е от решаващо значение за оцеляването.

9. Подкрепа за дребното земеделие

Купуването на биологична храна е инвестиция в икономически ефективно бъдеще.

10. Държите децата и бъдещето в безопасност

Грижите се за здравето и бъдещето на планетата!

био продукти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *