post

Може да живеем в апартамент, но това не означава, че не можем да си направим своеобразна балконска градина. Добрите градинари предлагат различни тенденции, чрез които можете да превърнете балкона си в истински оазис и да отглеждате красиви цветя, билки, подправки, за да допълните вашата семейна градинска идилия на терасата. Важно е да имате желание за създаване на атрактивна флора на терасата. Това не само ще освежи интериора там, но и ще ви изпълни с позитивно настроение. Цветята привличат със своята красота и благоухание. Но за да бъде вашата флорална приказка още по-пленителна, ще ви зарадваме, че с такава градина на балкона не само ще постигнете красота, но и практичност, ако засадите и подправки.

Колкото и невероятно да ви звучи, на терасата могат да се отглеждат различни подправки в саксийки или сандъчета. По този начин не само ще спестите пари да ги купувате от магазина, а и ще имате винаги пресни подправки наблизо. В настоящата статия ще ви представим 5 от тях, които можете да отгледате на балкона.

Магданоз. Той присъства в множество салати и почти всички сготвени ястия, може да служи като декорация на сандвич. Магданозът е богат на витамини А, С и фолиева киселина. Той прави храната по-свежа и приятна на вкус. Затова определено засадете саксийка с магданоз на балкона си! Няма да съжалявате!

Копър. Особено през лятото, няма българско семейство, което да не приготвя таратор – тази прекрасна и освежаваща студена супа. А какво е таратор без копър? Вече няма да е нужно постоянно да ходите до магазина за пресен копър или пък да използвате сух, защото ще го имате на своята тераса. В него се съдържат значителни количества на витамините С и Е.

Босилек. Той също е прекрасна добавка към салати и особено за салата Капрезе, както и задължителен “аксесоар” в италианската кухня, допълвайки перфектно вкуса на пици, паста, лазаня и други.

Мента. Тя може да се използва като декорация към кремове и с нея ще придадете на плодовата салата невероятен вкус. Другото ѝ приложение е да я изсушите и да си правите ароматен чай. Също така може да присъства в солени ястия и е чудесно допълнение към агнешко месо например. И да не забравяме, че е отлична съставка за някои видове алкохолни коктейли. Тя се отглежда лесно и се познава отдалече по своето благоухание.

Риган. Тази подправка се отглежда лесно в саксия. Ако я добавите към пица или към зеленчукови ястия, в които преобладават гъбите като продукт, ще постигнете невероятен резултат. Ако не сте пробвали, опитайте!

парфюм

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *