post

дъхновена от феноменалния сериал “Игра на тронове”, нюйоркската пивоварна “Ommegang” реши да пусне нова тематична бира, докато светът очаква последните серии догодина, съобщава Insider, пише Мениджър.

Новото пиво, създадено в партньорство с филмовия канал HBO, е вдъхновено от героя Джон Сноу. То ще се казва “Кing in the North”.

“Бирата е с аромати на печен малц, кафе и шоколад и смес от дъб, бурбон и ванилия”, се казва в официалното описание на пивото, публикувано от cnet То е пригодено да държи “феновете на крака, за да се подготвят за краля на Севера”, коментира Джеф Питърс, мениджър продажби в HBO, цитиран от Maxim.

Пивоварна “Ommegang” създава бира, повлияна от поредицата на писателя Джодж Мартин, още от 2013 г. Досега компанията е произвеля вече няколко емблематични бири, всяка със специфични вкусови качества.

Новата бутилка от 750 мл. ще бъде пусната в лимитирана серия специално за Черния петък на 23 ноември на цена от 13 долара. Но ако искате подаръчния комплект от 4-те специални бири, наименовани на най-могъщите кралства във Вестерос: Iron Throne, Take the Black Stout, Fire and Blood и Кing in the North, ще се сдобиете с тях срещу 23 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *