post

Три продукта на Лидл България получиха престижното отличие „Продукт на годината“. Шипковият мармалад „Родна стряха“, зеленчуковият хляб и млечният продукт скир бяха отличени като продукти, които са пример за качество и иновация. „Продукт на годината“ е най-голямата световна награда за иновации в продуктите и услугите, гласувана от потребителите в резултат на национално представително проучване, реализирано отNielsenBulgaria.

Изключително сме щастливи за тези награди, защото ако има нещо, което обединява тези три продукта, това безспорно еиновативността. При шипковия мармалад тя се състои в това, че захарното съдържание е с 30% по-малко от останалите мармалади, с цел по-здравословно хранене. Зеленчуковият хляб пък е единственият на пазара с толкова богато разнообразие от зеленчуци в него. Радваме се, че потребителите са оценили високо и млечния продукт скир, който се отличава с високо съдържание на протеини и изключително нисък процент мазнини.“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Освен намаленото захарно съдържание, шипковият мармалад „Родна стряха“ е и с изключително високо съдържание на плодове от 50%.Иновативността на продукта и ниската захарност водят до необходимостта от специално разрешение за неговата регистрация. Едва след разрешение на Областна дирекция по безопасност на храните Пловдив и Министерството на земеделието и храните, се постига административен пробив и той бива регистриран като мармалад.

Различно вкусово усещанепредлага и прясно изпеченият зеленчуков хляб на Лидл България. Характерният му вкус се дължи на комбинацията от ръжена закваска и различни зеленчуци като моркови, лук, чушки и домати. Това е и причината, поради която вкусът му носи усещане за зеленчукова супа в хлебче. Едновременно с това, хлябът е без консерванти и без хидрогенирани мазнини, което е в основата на изключително чистата и висококачествена рецепта.

Млечният продукт скир, известен още като исландска извара, е изключително подходящ за здравословна диета, междинно хапване, както и за хора, които спортуват и водят здравословен начин на живот. Причината е именно високото съдържание на протеини от 11% –което е над 3 пъти повече от кисело мляко по БДС, например, и изключително ниският процент на масленост – само 0,2% мазнини.Скирът е единственият такъв продукт в България и няма аналог на българския пазар. Заради положителното му приемане от страна на клиентите веригата работи за разширяване на неговия асортимент с плодове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *