post

Доста често, офисът се превръща в наш втори дом. Имаме чувството, че прекарваме в него толкова много време, че ни остава само и да си поспиваме там нощем… Какъв процент от хората биха могли да потвърдят думите ни и има ли начин да направим престоя си на работното място по-приятен и комфортен? Ако да, какъв е той и включва ли удобен диван, на който да се излегнем за сладка обедна дрямка…?

Разбира се, че е не само неуместно, а дори и строго забранено да си поспиваме, докато сме на работа! Ако си позволим подобна екстра, рискуваме да бъдем уволнени, а най-малкото, което ще ни сполети е глоба от страна на шефа ни.

Но как тогава да направим 8-часовия ден по-лек и по-ненапрягащ ни? Съществуват ли някакви хитрини, с които да си служим, когато усещаме че не можем повече и главата ни буквално ще запуши всеки момент! Ако потърсим спасение в удобните офис столове, дали ще го намерим, или най-малкото да успеем да неутрализираме до някаква степен стреса и напрежението (включително и в тялото)?

Всъщност, това е една много добра идея и в този ред на мисли можем само да кажем, че трябва да изберете възможно най-удобния офис стол! Може би той ще бъде вашия оазис сред безкрайните ангажименти и поне мъничко ще ви спаси от напрежението, което всеки служител изпитва по време на работа.

Под напрежение имаме предвид, както физическата му форма, така и психическата. Ако стойката, която сте заели през деня не е правилната и оптималната, рискувате да си навлечете и здравословни проблеми. Прегърбването и невъзможността дори да се облегнете за малко, ще ви натовари допълнително и в някакъв момент може да достигнете и до етапа, в който няма да можете да мислите за нищо друго, освен за пулсираща болка в гърба!

Точно затова ви съветваме да не правите компромис с избора на офис стол и да си купите най-удобния, който можете да намерите – дори и да е малко по-скъп от предвиденото. Само така ще можете да се застраховате от евентуални болки по тялото, а и ще направите работата си доста по-приятна, отколкото досега!

Някои ще кажат, че не столът, а бюрото на което работим е от значение… И учудващото е, че те също са прави. Но всъщност нещата са комплексни и не можем да се лишим нито от едното, нито от другото! Ако имате просторна и красива офис маса, на която да наредите вещите си, но пък столът ви е супер неудобен, каква е вашата полза от всичко това? В крайна сметка няма да седите върху бюрото си, а върху стола – не е ли редно той да ви носи максимално удобство!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *