post

Човешкият организъм се нуждае от различни вещества, за да функционира правилно – едно от които е органичното сярно съединение Метилсулфонилметан (msm/мсм). Именно сярата е тази, която участва в редица процеси, извършващи се в човешкото тяло – някои, от които, биват жизнено важни. Тя играе важна роля в образуването на незаменими за организма аминокиселини, участва в създаването на протеини и ензими, и е известна като мощно противовъзпалително средство. За съжаление обаче, в широката общественост органичната сяра се слави единствено с това, че има противовъзпалително действие при болки в ставите, като това съвсем не е всичко, с което приемът на МСМ може да ви бъде от полза. Именно с това да ви запознаем и с останалите ползи на органичното сярно съединение, а също и откъде да се сдобиете с него бързо, предстои да научите от следващите няколко изречения.

Преди подробно да разгърнем предимствата и ползите за организма от редовният прием на msm – добре е да отбележим защо съединението е далеч по-известно под формата на хранителна добавка, отколкото като част от почти всичко, което ни заобикаля.

Наистина, ако се огледаме ще видим, че органичната сяра представлява важна част от растенията, животните и дори от човешкото тяло. Консумирайки свежи плодове, зеленчуци, сурови месо и морски дарове – всеки човек би могъл да си набави необходимата доза метилсулфонилметан. Не толкова розовата истина е, че при дори минимална термална обработка на продуктите, които съдържат органичното сярно съединение, то се превръща в газ и се изпарява наполовина, което прави приеманата доза от него недостатъчна за организма. Любопитен е фактът също така, че най-високо съдържание на МСМ е открито в храните, които са богати на животински протеини. Именно поради това и вегетарианците са едни от групите хора, застрашени най-много от недостиг на органична сяра в организма. Разбира се, те могат да си набавят веществото от растения като боб, ряпа, соя и други, но това не е гарант, че приетото в организма количество на msm ще е достатъчно.

До какво води недостигът на органичното сярно съединение метил сулфонил метан?
Най-често намаленото му количество в организма води до понижено производство на хормонът серотонин (хормопнът на щастието). Това, от своя страна, предизвиква депресивни състояния, повишена тревожност и често чувство на раздразнителност. Може да балансирате това свое състояние, като посетите bio-vital.net онлайн магазина и се снабдите с МСМ на прах с няколко клика.
В тази връзка, причината все повече хора да наблягат на закупуването на органична сяра като хранителна добавка бив именно обратния ползотворен ефект след набавяне нужната доза МСМ на ден. Тя спомага за повишаване производството на хормона на щастието – серотонин, справяне с различни стомашни и ставни проблеми, повишаване на концентрацията и енергията, повече психическо спокойствие, стимулиране на имунната функция и други.

Едни от най-забележимите резултати за организма, от приема на МСМ, обаче безспорно биват два вида: вътрешни, т.е на психическо ниво и въшни, защото наред с всичко изброено до момента – органичната сяра играе важна роля и в синтеза на колаген. Повече за останалите предимства, аради които си заслужава дса започнете да приемате MSM на прах ще откриете на bio-vital адреса или с позвъняване на телефон: +359 883 73 33 66.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *