post

Една от най-големите мистерии на съвременния човек е как така чорапите постоянно се разделят и губят и какво точно се случва с тези, които вече не можем да намерим. Отговорът на този въпрос продължава да бъде труден, но пък за сметка на това ще ви представим няколко съвета, с които повече няма да губите чорапите си.

 

При прането

 

За да избегнете загубата на чорапи при пране, можете да използвате специални платнени контейнери, в които да поставяте чорапите си. По този начин те няма да се смесват с останалите ви дрехи, а също така ще избегнете вероятността някой от тях да се изгуби в самата перална машина.

 

При съхраняването

 

Определете едно специално място за чорапите си и не ги оставяйте никога и никъде другаде, освен там. На същото това място не трябва да поставяте никакви други дрехи. Тук също се избягва възможността чоапите да се смесват с другите ви вещи, както и да ги оставите на място, където можете да ги забравите.

 

За да са винаги чифт по чифт, можете да използвате предназначени за целта щипки, така че да складирате всеки чорап заедно с неговия партньор.

 

„Обявявам ви за чифт“

 

Не изхвърляйте този чорап, чиято половинка е изгубена. Вместо това може да го складирате на отделно място и, ако някога отново претърпите загуба, да го съчетаете с друг. Ако цветът и моделът го позволяват, разбира се! Така ще спестите известно време и средства.

 

Еднотипни чорапи

 

За да можете да обявявате за чифт чорапи с различен произход, старайте се да купувате еднотипни. Ако повечето ви чорапи са, да речем, в черен цвят и имат една и съща дължина, тогава загубите ще са далеч по-поносими и няма да се налага да купувате чорапи по-често, отколкото е необходимо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *