post

Евродепутатите от ГЕРБ с решение на двойните стандарти в храните в Източна Европа и останалата част на континента, съобщава news.bg.

Те предлагат нова европейска програма, която да предотврати двойните стандарти при храни и напитки. У нас да не се продават по-ниско качество храни и напитки, настояват евродепутатите.

300 хиляди евро е стойността на програмата. Проблемът с двойния стандарт при храните съществува от близо 15 години, информира Емил Радев. Редица сигнали са постъпили при евродепутатите. Сегашните правила не следят дали в храните в отделните членки има еднакви компоненти.

Тази дискриминация е недопустима, подчерта евродепутатът. Почти невъзможно е националните органи да направят необходимите проучвания.Затова се налага единен европейски орган, който да следи за двойните стандарти. В момента двойните стандарти не са незаконни, но те са неморални, категоричен бе Емил Радев.

Ако искаме единна Европа, трябва да има единни стандарти, подчерта той. Идеята на евродепутатите е получила подкрепа в редица членки. Хипотетично следващата година може да има изравняване на стандартите при храните и напитките в Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *