post

Kомпанията “Кока Кола” (Coca-Cola) обяви, че открива нов Развоен център за информационни технологии в София, съобщава Дневник. Целта му е да предоставя високоефективни бизнес решения за компанията на глобално ниво с фокус върху Европа, Близкия Изток и Африка. Центърът в София ще е шестият за концерна след САЩ, Мексико, Индия, Сингапур и Япония и ще е вторият по големина, обем услуги и брой служители.

Ще бъдат наети 130 души – студенти, опитни ИТ архитекти и висококвалифицирани специалисти. Основните сфери на дейност ще бъдат софтуерни решения за системен анализ и разработване на програми, анализ на данни, мобилни приложения, обучения, роботика, инфраструктурна и информационна сигурност, както

и технологични решения за маркетингови, финансови и технически функции на компанията.
България е избрана заради удобната часова зона, четирите технологични университета, възможността за бързи пътувания за регионите, за които ще отговаря, както и заради стабилното управление и поощренията за чуждите инвестиции, се казва в съобщението.

Компанията и сега партнира с българските офиси на водещи компании като SAP LAB, ATOS и Microsoft и планира да разшири партньорската си мрежа през следващата година, каза директорът на центъра Желязко Петров.
Компанията в България осигурява 40% от работните места в сферата на производство на безалкохолни напитки и е пряк работодател на 2 100 души. От 2002 г. в България са изградени две модерни съоръжения за производство на напитки и минерална вода в градовете Костинброд и Банкя. Общият размер на инвестициите в страната е 550 млн. долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *