Бръчките могат да алармират за проблеми, които сме склонни да подценяваме

Смята се, че бръчките са неизбежно зло, което настъпва в определен етап от живота ни. Каквото и да правим, факт е, че ние остаряваме с всеки изминал ден. Въпреки това, трябва да се има предвид, че те могат да алармират за определени проблеми, които сме склонни да подценяваме.

1. Бръчките като знак за състоянието на костите

Има дълбока връзка между множеството бръчки и потенциала за счупвания на костите. Плътността на костите е по-малка, ако лицето и шията са осеяни с бръчки. Ако липсват протеини в кожата, това означава липса на такива и в костите.

Ето защо, ако забележите загуба на еластичност на кожата, не чакайте положението да се влоши, а помислете как да се погрижите за цялостното си здравословно състояние.

2. Емоциите са изписани на лицето

Има различни видове бръчки – при някои хора преобладават на челото, при други са концентрирани около очите или устата. Всички те разказват преживените емоции на притежателя си. Ако той често се гневи, бръчките между веждите му се задълбочават. Ако се смее прекалено, с времето кожата покрай очите и устата започва да се сдобива с вдлъбнатини.

В никакъв случай не се отказвайте от своя индивидуален израз на емоция, но съобразявайки го, наблягайте на конкретни мерки в засегнатите области.

3. Боровинки за подмладяване

Чували ли сте за вълчите боровинки? Всъщност това е не особено популярното име на обявеното за супер храна годжи бери. То има подмладяващ ефект и антиоксидантни свойства, особено ако е вложено в специален висококачествен продукт за кожата. С него в Китай лекуват почти всичко, то е абсолютна панацея. Годжи бери се грижи за стимулацията на новите клетки и не позволява на стареенето да нанесе бързи и трайни следи.

Изберете комплексен метод – отвътре и отвън. Ползвайте го като добавка към салати или десерти, но мажете и кожата си с подходящия крем с годжи бери, ако искате да постигнете по-свежа кожа.

4. Прекаляването с козметика е лош избор

Да се изпада в крайности не препоръчително, ако се борим с бръчките. Занемаряването на кожата ще ви накара да се осъзнаете, когато един ден се погледнете в огледалото, но вероятно вече ще е късно за връщане назад. И прекаляването с козметични средства, които често не са особено удачни за вашия тип кожа, също е нож с две остриета.

Избирайте разумно, анализирайки собствените си нужди и бъдете постоянни в старанието си.

5. Влошеното зрение води до бръчки

Ако често присвивате очите си, неминуемо този навик ще ви образува бръчки по-рано, отколкото очаквате. Влошеното зрение и опитите да фокусирате могат да навредят на кожата, тъй като тези мимики се повтарят непрекъснато и дори почти неусетно. Страдате ли от късогледство, погрижете се да използвате очила или лещи, за да не нанасяте поражения и на по-чувствителните и нежни зони около очите.

Има упражнения, които ще повишат тонуса на мускулите на очите ви, даже и да не успеят да възстановят напълно зрението ви. Така резултатът ще е видимо по-добър и за самата кожа в тези участъци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *