post

Красивата усмивка и здравите зъби са изключително важен фактор за самочувствие и личностно утвърждаване в съвременния свят. Днес отново може да се каже, че външният вид е издигнат в култ.

За голяма част от професиите се изисква безупречна външност и добре поддържано лице и тяло. За да постигате професионален и личностен напредък, вие можете да промените това, което не харесвате във външността си.

Без съмнение липсващ зъб или нарушения в зъбната редица, могат да се отразят на социалните ви и професионални контакти, а така също на самочувствието и личния ви живот.

Дори това да не притеснява вашата половинка или да не пречи на работата ви, усещането, че нещо с вас не е така както трябва, може да ви притесни до такава степен, че да стане причина за дисхармония в отношенията ви. Наред с това, липсващ зъб или зъби влошават дикцията, пречат на нормалното хранене и ви причиняват притеснения, които можете да си спестите, ако посетите зъболекар – добър имплантолог за когото сте чули добри отзиви от ваши познати или роднини.

За щастие, имате възможност да си осигурите както по-здрави и по-красиви зъби, така и да коригирате дефектите, които ви притесняват и пречат да се чувствате добре и да общувате свободно с околните.

Независимо от професията и амбициите ви, за да поддържате социални контакти и да живеете със самочувствие, задължително трябва да коригирате липсващи или силно повредени зъби.

Имплантологията е наука, която се занимава именно с това.

Благодарение на нея, чрез имплантиране на титаниев винт, се замества корена на липсващия зъб и се изгражда нов. По този начин се попълва зъбната редица, без да се налага изпиляване и обличане с коронки на съседните здрави зъби.

Успехът при изграждане на зъбни импланти е над 95 %, което означава, че тази дисциплина в зъболечението ще става все по-популярна и все по-предпочитана от пациентите.

При първоначалния преглед от стоматолог – имплантолог ще ви бъде направен анализ на съзъбието, чиято цел е цели да се прецени до колко е подходящо лечение с импланти в конкретния случай.

Необходимо е да се направи рентгенограма на зъбите, чрез която се определя броя, размера и позицията на имплантите.

При самото поставяне на импланти се използва местна упойка, за да се работи спокойно и пациента да не изпитва болка.

Необходими са от 2 до 6 месеца, за да се вкостени импланта и едва след това се поставя коронката. През времето, в което трябва да се изчака, пациента носи временни естетични протези.

За се гарантира успешното коригиране на липсващи зъби чрез методите на имплантологията, пациента трябва да има здрава зъбна кост и да не притежава вредни навици като стискане, скърцане със зъби и други. Тъй като зъбните импланти нямат чувствителността към натиск при отхапване, която имат живите зъби, трябва да се прецени разположението на зъбните импланти, за да се компенсира напрежението, което имплантите носят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *