post

Дизайнът е едно от най-важните неща, когато решите да си поръчате изработка на сайт и искате той да изглежда добре, да работи леко и лесно, и да е привлекателен за потребителя. Ако обаче искате сайта ви да бъде конкурентноспособен и в крак със скокообразното развитие на новите технологии, трябва в един прекрасен момент да се замислите и за неговия редизайн.

Редизайнът е следващата логическа стъпка по налагането на сайта и бранда ви в интернет, след като вече веднъж сте решили трайно проблемите с интерфейса, дизайна, домейна, хостинга, поддръжката, СЕО оптимизацията, рекламата и т.н.

С развитието на новите технологии в интернет, се развиват динамично и критериите на търсещите машини, по които т класират сайтовете на предни места в класациите си. Това от друга страна задължава всеки сайт да е в крак с новите тенденции, да е силно конкурентноспособен, иновативен и привлекателен според стандартите на днешния потребител. Точно тук решаваща роля играе и редизайнът на сайта.

Редизайнът се вика на помощ, когато сайта ви вече е практически демодиран, не отговаря напълно на основните ви идеи и цели, загубил е атрактивността си и практичността си, „изпуска“ търсената от вас целева група, не привлича достатъчно трафик и не води до убедителни продажби на продукти, услуги или идеи.

Новите тенденции в дизайна и редизайна на сайтовете вече не залагат на доскорошните предпочитания към по-сложни уеб страници, задръстени с информация и визуализации, а наблягат на по-изчистени откъм дизайна си, леки за обслужване и визия сайтове.

Така чрез редизайна на сайта си вие ще го осъвремените своевременно, ще го модернизирате в крак с новите тенденции, ще повишите неговата функционалност, трафика към платформата и успеваемостта му в привличането на нови потребители и респективно клиенти.

При редизайна фактически не се изграждат нови сайтове, а се оптимизират в унисон с достиженията на конкуренцията, на интернет и на съответния пазар, а в същото време се запазва горещата връзка между доскорошния и новосъздадения дизайн на вашия сайт. С това се цели най-вече да запазите добрите и работещите практики, с които имате опит до този момент, а в това време надграждате върху тях чрез новите визии, концепции, дизайни, идеи и информации, запазвайки същевременно характерните черти на сайта, припознати вече от потребителя.

Именно, за да не изплашим и подгоним потребителите от вече познатия им сайт, при пристъпването към неговия редизайн, това трябва да става постепенно, с плавни темпове, така че да бъде облекчена собствената ни работа и същевременно да бъдат улеснени посетителите на страницата. В същото време е добре да се използват именно потребителите за съзидателна качествена връзка относно промените в страницата ви, така че те да са максимално ефективни, без да копират други подобни страници в интернет – точно както сте постъпили и преди, когато сте си поръчали изработката на сайта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *