Гримът и козметиката са необходимите аксесоари, които се използват, за да подсилят нашето присъствие и да подчертаят мъжествените черти у мъжете, и деликатните дамски форми у жените. Гримът и козметиката са микс от натурално извлечени продукти или синтетични такива, които се използват върху лицето, косата, тялото на мъжете и жените. Те се използват според ситуациите, които изискват нашия различен външен вид. В 21 век е прието, че жените използват много повече козметика от мъжете. Не винаги е било така, но това не е предмет на обсъждане тук.

 

Става дума за това, че има специални събития, които съпътстват нашия живот, чиято официалност изисква от нас присъствие и представяне, и специфичен външен вид. Затова за такива събития си има съответните специални изисквания към всеки от нас, как да изглежда и как да се представи. Особено важи това за жените, при които слагането на грим и използването му, за да се подчертае една или друга особеност на нейното изражение, трябва да бъде строго оформено според ситуацията.

 

На една официална вечеря, която е свързана с бизнес събитие, една дама, може да е използвала грима и козметиката, по начин по който тя да е толкова стилна, че да не се забелязва никаква намеса върху лицето й. Обаче, когато вечерята е свързана със среща, правилата за гримиране се променят. Жената трябва да е предизвикателна, до момента, в който привлича, но не и отвъд, за да се избегне прекаленото натрапване.

 

Затова е много важно според събитието, гримът да е избран според облеклото. Ако за официална бизнес среща, облеклото е официално и минималистично като цвят, то и гримът трябва да не се натрапва. Когато срещата е неформална, изисква повече спонтанност, разговори и разположение към партньора, то тогава жената може да си позволи грим, който да разкрасява и да подсилва нейното присъствие.  Слагането на грим е като изкуство. Трябва всяка ситуация да бъде разбирана правилно, за да бъде и нашия подход към нея стилен и подходящ.

 

Източник: https://mes.bg/blog-section

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *