post

Освен ако не става въпрос за голяма и добре развита строителна фирма със стабилни приходи, едва ли има компания, която да не изпитва трудности, когато трябва да купува строителна и изкопна техника. Това са тежки и скъпи машини с множество специфични характеристики, които определят високата им цена. В много случаи, освен че е твърде скъпо за една малка фирма да закупи подобна машина, самата инвестиция не изглежда рентабилна, ако използването й не би донесло достатъчно приходи.

В тези ситуации е много по-разумно да се взима строителна или изкопна техника под наем. Предлагат се всякакви видове машини, които могат да се използват при издигане на строителни обекти, ремонтни дейности, почистване и товарене, изкопни дейности и други. Работата с техника под наем е не само по-евтина, а и по-ефикасна, защото клиентът получава модерна техника, напълно адекватна на неговите нужди. Заплаща се само времето, през което се използват наетите машини и се избягва тежестта на големите инвестиции.

Всъщност, строителна и изкопна техника се наема не само от специализирани компании, а и от други частни или корпоративни клиенти, които по някаква причина имат нужда от такава машина. Най-често се търсят багери под наем. Тяхното приложение е широко и се използват при строителни, ремонтни и разрушаващи дейности, както и почистване и натоварване. Събарянето на малки сгради се извършва без проблем от тези машини! Предлагат се най-различни видове багери, като едни от най-популярните са мини багерите под наем.

Много са причините търсенето на мини багери да е голямо. На първо място те се харесват заради тяхната подвижност. Изключително удобно се транспортират със сравнително малки камиони. Някои модели дори са способни да се придвижват на собствен ход върху различна настилка, без да й нанасят щети. Също така, малките багери достигат до всякакви места, които не са по силите на по-масивните машини. Въпреки че се наричат „мини“, този вид багери все пак са си достатъчно мощни и стабилни. Тежат между 1,5 и 5 тона, като разполагат с кофа, широка между 20 и 80 см. Способни са да достигнат до 3-4 метра дълбочина на изкопаване.

Другите по-важни характеристики на мини багерите са свързани с мощността на двигателите им. Тя варира между 10 и 60 конски сили, като обикновено достатъчна работа вършат модели с 30-40 конски сили. Мини багерите работят с различни видове консумативи – кофи и чукове. В зависимост от спецификите на повърхността за изкопаване се слагат чукове с определена големина. Важен е и размерът на кофата, който зависи от обема на товарите.

Фирмите, които предлагат багери под наем разполагат с машини от всякакъв вид и с всички разновидности на техните консумативи. Ето защо е толкова изгодно да платим цената на наема – получаваме точно това, което ни трябва, за точно определено време. Не плащаме и стотинка повече от това, от което ще се възползваме.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *